Zaterdagavond 17 maart: Boekenbal in Lucaskerk!

ingevoerd op 25-02-2018

Winkel’s Harmonie sluit de Boekenweek af met Winkels eerste eigen ‘Boekenbal’. In de sfeervolle Lucaskerk worden bezoekers meegenomen in een veelzijdigheid aan verhalen. Spannend, grappig, ontroerend en indrukwekkend, voor iedere lezer en luisteraar is er iets te beleven.

Muziek wordt afgewisseld met teksten uit boeken, zoals: “De late namiddag was licht en vrolijk. De bloemen glansden rood en goud: leeuwenbekjes, zonnebloemen en Oost-Indische kers, die om de ronde ramen naar binnen gluurden.” Daarbij is het niet verwonderlijk dat componisten er inspiratie van krijgen. Die inspiratie zal de gehele avond in prachtige muziek te horen zijn. Het orkest nodigt bezoekers ook uit hun eigen favoriete boek mee te nemen. Welk boek moet iedereen volgens u absoluut lezen?

Opleidingsorkest Toetti gaat voor een andere gedurfde interpretatie van het thema. Onder leiding van Winkeler auteur Marijn van der Weide schreven zij zelf een boek bij de muziek die ze spelen. Ook de illustraties die vertoond worden komen voor rekening van de muzikanten van Toetti.

Het “Boekenbal” vindt plaats op zaterdagavond 17 maart vanaf 20.00 uur in de Lucaskerk aan de Dorpsstraat 177 in Winkel. De entree is gratis.

flyer boekenbal concert jpeg flyer boekenbal concert jpeg